Οι 3 καλύτερες φθινοπωρινές αποδράσεις για το 2019

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 2019

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών αλλά όχι και το τέλος της διασκέδασης. Σας προτείνουμε 3 φθινοπωρινούς προορισμούς γύρω από την Αθήνα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά!

  1. Ναύπλιο 

Βρισκόμαστε στο νομό Αργολίδος, σε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι (μικρό φρούριο χτισμένο μέσα στο λιμάνι), για το Παλαμήδι (ενετικό φρούριο) για την Ακροναυπλία (ενετικό φρούριο και τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια) και τα παραδοσιακά του δρομάκια που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Αν είστε λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας, της θάλασσας και της ιστορίας, τότε το Ναύπλιο είναι το μέρος που ψάχνετε για μια γρήγορη απόδραση από την Αθήνα.

 

 

2. Αίγινα

Μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η Αίγινα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και ιδανικός προορισμός για όλους εκείνους που θέλουν να δώσουν μια παράταση στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα, τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός οικισμός της Κολώνας, ο Πύργος του Μαρκέλλου, η Μητρόπολη, το Μουσείο του Καπράλου, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα.

 

 

3. Καρπενήσι

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας είναι το Καρπενήσι. Στο κέντρο της Ελλάδας, περιτριγυρισμένο από δάση και ψηλά βουνά, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης και περιπέτειας, ξεκούρασης και χαλάρωσης, 365 μέρες το χρόνο. Όλα αυτά μόλις 4 ώρες από την Αθήνα!

 

Μαρία ΛούτραρηΟι 3 καλύτερες φθινοπωρινές αποδράσεις για το 2019