«Ηραία – Πυθαγόρεια» 2019 στη Σάμο

«Ηραία – Πυθαγόρεια» 2019 Σάμος

Τι γιορτάζουμε;

Το φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» γιορτάζεται με μεγάλη επιτυχία στη Σάμο την τελευταία δεκαετία, αποτελώντας πόλο έλξης τόσο για τους εγχώριους τουρίστες όσο και τους επισκέπτες του νησιού από κάθε άκρη του κόσμου, και είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην Θεά Ήρα.

Η λατρεία της θεάς Ήρας στη Σάμο μαρτυρείται από την Εποχή του Χαλκού και συγκεκριμένα στην περίοδο του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Στα πλέον ονομαστά ιερά που ήταν αφιερωμένα στην Ήρα συγκαταλέγεται, το Ηραίο της Σάμου, επίσημο ιερό του νησιού και ιωνικό κέντρο λατρείας.

Σύμφωνα με την παράδοση, στην περιοχή του Ηραίου, στη νοτιοανατολική ακτογραμμή της Σάμου, γεννήθηκε και μεγάλωσε η θέα  Ήρα. Θεωρείται προστάτιδα του νόμιμου γάμου και αρωγός στις ωδίνες του τοκετού, αποτελεί επίσης σύμβολο της σεμνής, αγνής και αφοσιωμένης γυναίκας και συζύγου.

Ένας ύμνος στους αρχαίους γυναικείους αγώνες

Μπορεί να είναι παγκόσμιος γνωστή οι ανδρικοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα ωστόσο και οι γυναίκες στις εκδηλώσεις που συμμετείχαν προς τιμήν των θεοτήτων που λάτρευαν διεξήγαν αγώνες.

Σε αυτές τις εκπληκτικές τελετές που υμνούσαν την γυναικεία φύση μας μεταφέρει το φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» 2019 της Σάμου. Νυχτερινοί αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικοί και ποιητικοί αγώνες και σειρά άλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα και ενθουσιάζουν το κοινό. Η μεγάλη πομπή των Ηραίων στους κεντρικούς δρόμους του Πυθαγορείου και στο λιμάνι, το άναμμα της φλόγας στον αρχαίο ναό της Ηρας και οι γυναικείοι αγώνες δρόμου από τον ναό έως το Πυθαγόρειο, αλλά και το χοροθέατρο με τη συμμετοχή τραγουδιστών με τραγούδια εμπνευσμένα από αρχαίους ελληνικούς μύθους, υποστηρίζονται από την  ένθερμη συμμετοχή του κοινού που απολαμβάνει την κάθε στιγμή.

Αν βρεθείτε στη Σάμο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, παρακολουθήστε το φεστιβάλ και ζήστε μια εμπειρία ζωής εμπνευσμένη από τις αξίες των αρχαίων Ελλήνων.

Η εταιρεία Aramis Rent a Car σας μεταφέρει στο φεστιβάλ με ασφάλεια και φροντίζει να σας ενημερώνει για κάθε δράση του φεστιβάλ. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε για ενοικίαση οχημάτων κατά την διαμονή σας στο όμορφο νησί της Σάμου.